RSS

Thursday, September 4, 2008

Sistem Lama Tak Semestinya Tak Berguna....


Walaupun Ramadhan baru melangkau hari yang ke-3, tapi arini aku melangkau lebih jauh sikit dari hari2 biasa. Aku kali ni nk promote satu lagi produk Islam (Bukan barang2 HPA, tak nak potong trip timb.pres pmikkj. He3..), tapi satu produk yg slalu glamer time dekat2 raya ni je. Org selalu guna yg maya (Bukan Sharifah Maya Faridah, tapi maya = i
nternet), tapi tak salah kan utk kembali ke kaedah silam yang aku rasa kadang2 mempunyai sentimental value yang lebih sikit dari alam siber ni. So, MARI BELI KAD RAYA!!! Ini bukan kad raya biasa, tetapi kad raya istimewa yang dilengkapi dengan cerita2 nasihat dan ilmu2 yang menarik. Sesuai untuk dititipkan kepada sahabat handai, rakan taulan, adik2 usrah, akak2 naqibaat, mentor2, mentee2,protege2, family, lecturer2, wakil2 cafetaria, pak guard, ustaz/ah, guru2 sekolah lama dan baru, sapa2 yang korang jumpa kat tepi jalan dan baru berkenalan, dan pendek kata, semuanyalah!! InsyaAllah...

Mari Beli Kad Raya!!!


(Ni antara samples dia)


(Ni plak bentuk dalaman dia secara kasar. Kata2 nasihat yang amat berguna)


Ni antara contoh kata2 nasihat,hikmah, hadith yang de kat kad tu la. Kalu tak berminat dengan yg ni, leh pilih yang lain melalui wakil2 yg telah dilantik, insyaAllah. Gunakan hak anda sebagai pengguna untuk memilih yang terbaik. Jadilah pengguna yang bijak. Wohaa...

Harga Sekeping = RM1 (Beli 5 percuma 1)

Leh Dapatkan kad2 ni dari wakil2 blok/school/sapa2 la yg korang rasa senang nk contact.

Nur Ain Zakiah Mohd Yusof (BSM2) 1316
Zarina Tardan (EE4) 1037
Mufidah Md Sidek (Polimer4) 4037


*Wakil2 lain akan diupdate dari semasa ke semasa.

Jangan lupa untuk maklumkan kat sahabat2 yang lain. Mari bersama-sama menjana ekonomi Islam, di samping tidak melupakan tanggungjawab kita sebagai daie, untuk mengajak dan meng'amalkn perkara2 yang ma'ruf, seiring dengan pencegahan kepada perkara2 yang munkar. Manfaatkan Ramadhan dengan sepenuhnya. Wallahua'lam...

4 comments:

mujahid4869 said...

salam...singgh saje2...b4 tmph pengguna gk tau, ni atas sendri2 or PMI?

aneroid09 said...

Jadi usahawan kad raya la pulak... betui ke produk Islam? buat sendiri ke kad raya tu?

Aku Bukan Umar Al-Khatab said...

memang 100% produk Islam.. mana tahu.. erm tanya la sendri tuan yg supply kad2 tu.. huahua

Aku Bukan Umar Al-Khatab said...

apa status sistem lama nie?... huahua